Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

TripAdvisor η πυξίδα του ταξιδιού.

To bookingolasena.gr σας ενημερώνει για την σημασία του TripAdvisor 




Κάνετε κλικ στην φωτογραφία για να μπείτε στο site. 




Το TripAdvisor είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος παγκοσμίως, ο οποίος προσφέρει στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ένα τέλειο ταξίδι και να κάνουν τις απαραίτητες κρατήσεις.
Το TripAdvisor προσφέρει συμβουλές-εμπειρίες  από ταξιδιώτες και μεγάλη ποικιλία επιλογών και δυνατοτήτων διοργάνωσης ταξιδιών, με ενσωματωμένους συνδέσμους για εργαλεία κρατήσεων που αναζητούν τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων σε εκατοντάδες ιστότοπους.
Οι ιστότοποι της επωνυμίας TripAdvisor αποτελούν τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική κοινότητα στον κόσμο, με περισσότερους από 340 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως και πάνω από 225 εκατομμύρια κριτικές και γνώμες για περισσότερα από 4,9 εκατομμύρια καταλύματα, εστιατόρια και αξιοθέατα.
Οι ιστότοποι λειτουργούν σε 45 χώρες παγκοσμίως.
Γενικά το tripadvisor.com στο παρελθόν δέχτηκε  πάμπολλες  μηνύσεις από ξενοδοχεία που ισχυρίζονται  ότι τα reviews που παίρνουν (ειδικά όταν είναι  αρνητικά) είναι ψεύτικα (από ανταγωνιστές κ.α). 
Από τη πλευρά του  το tripadvisor.com διαβεβαιώνει ότι εξετάζει με επιμέλεια  κάθε review (δεν το δημοσιεύει αυτόματα) και επιπλέον , διαθέτει μηχανισμούς ελέγχου διευθύνσεων IP και Email που όταν υπάρξει κάποια ύποπτη κίνηση διενεργεί διπλό έλεγχο. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις, εφαρμόζει  διαγραφή χρηστών, blacklist κ.α. 
Αυτό βέβαια που έχει σημασία, είναι ότι οι χρήστες του διαδικτύου έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό .
Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στο site, αλλά και της γενικότερης κουλτούρας των "κριτικών" (reviews) που αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο και με τη βοήθεια του διαδικτύου,ο κλάδος του τουρισμού δίνει μεγάλη σημασία   στην ιστοσελίδα . 
Οι περισσότερες επιχειρήσεις (ή τουλάχιστον οι πιο "σοβαρές"), αντιμετωπίζουν την βαθμολογία του tripadvisor.com σαν τον πρώτο εχθρό . 

Αυτό είναι πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς:

Ποιοι βαθμολογούν - Βαθμολογούν οι ίδιοι οι πελάτες τους
Το πλήθος των επισκεπτών - 60 εκατομμύρια  χρήστες
Το timing - Οι χρήστες επισκέπτονται τη σελίδα λίγο πριν αγοράσουν υπηρεσίες(διαμονή, δείπνο κλπ)
Updated content  - Οι χρήστες αφήνουν review αμέσως μετά την επίσκεψή τους
Τη μονιμότητα - Το review μένει για πάντα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate