Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Προτείνουμε τα πιο ρομαντικά ''καταφύγια'' σε ονειρεμένους ελληνικούς προορισμούς, με αφορμή τη γιορτή του...έρωτα!

Ημερομηνία: 10 Φεβρουαρίου 201

Προτεινουμε τα πιο ρομαντικα ''καταφυγια'' σε ονειρεμενους ελληνικους προορισμους, με αφορμη τη γιορτη του...ερωτα!

Ίσως ο πιο ερωτικός μήνας του χρόνου αφού στις 14 γιορτάζουν οι απανταχού ερωτευμένοι...
Από την Κατερίνα Ρίγκου
Για κάποιους μια σημαντική ημέρα, για άλλους όχι...σίγουρα όμως αφορμή για μια γλυκιά, ρομαντική απόδραση! Πάρτε λοιπόν το έτερο ήμισυ και φύγετε για μέρη μαγικά και ονειρεμένα! Εμείς εκτός από τα μέρη, βρήκαμε και τα ιδανικά καταλύμματα για την περίσταση! Με κριτήριο τόσο το ρομαντικό σκηνικό όσο και την υψηλή αισθητική, τις παροχές και τις ανέσεις σας συστήνουμε 5 από αυτά σε πανέμορφους προορισμούς, σίγουρα υπέροχα για την συγκεκριμένη απόδραση...!
1.Abberatio Boutique Hotel
Αρίστη, Ζαγόρι
Ένα µαγικό σύµπαν φιλοξενίας βγαλµένο από τα παραµύθια! Αυτή είναι η αίσθηση που έχει κανείς µε το που περνά την επιβλητική πόρτα του boutique hotel Aberratio, µε τους οικοδεσπότες του, την οικογένεια Τζάνου, να υποδέχονται µε πηγαία ευγένεια τους φιλοξενούµενους. Στο χώρο υποδοχής, η πέτρα και το ξύλο έχουν ρόλο πρωταγωνιστή, ενώ οι πέτρινες καµάρες, το µοναστηριακό τραπέζι και οι country style καθιστικές γωνιές γύρω από το τζάκι συνθέτουν το πιο γλυκό καλωσόρισµα. Η ροµαντική αισθητική είναι διάχυτη και στα 12 κουκλίστικα δωµάτια, που απογειώνονται µέσα από τις γήινες αποχρώσεις, τα άνετα κρεβάτια µε πουπουλένια µαξιλάρια και σκεπάσµατα και τα πολυτελή µπάνια. Όσο για τις µέρες; Ξεκινούν πάντα µε χαµόγελο στην αίθουσα του πρωινού µε τις πληθωρικές χειροποίητες νοστιµιές, από πίτες και κέικ µέχρι σπιτικές µαρµελάδες και αρωµατικό καφέ, ενώ οι νύχτες τελειώνουν γλυκά µε ένα ποτήρι κρασί πλάι στο τζάκι, κι έτσι όλα γύρω µας ψιθυρίζουν «σαν στο σπίτι σας»...!
Αρίστη, τηλ. 26530 42202, κιν. 6945 164118, www.aberratio.com

2. Ξενώνας Εποχές
Κορυσχάδες Ευρυτανίας
Σε απόλυτη αρµονία µε τον γραφικό παραδοσιακό οικισµό των Κορυσχάδων, ο ολοκαίνουριος ξενώνας «Εποχές» ήταν για εµάς µια αναπάντεχη έκπληξη! Το συγκρότηµα, σε προνοµιακό σηµείο στο χωριό, µε θέα στο ελατόδασος, αποτελείται από 4 πέτρινα κτήρια (όσες και οι εποχές του χρόνου), το καθένα σε διαφορετικό στυλ και µε την προσωπική σφραγίδα της ιδιοκτήτριας Ευαγγελίας Γιαννοπούλου. Με τη θαλπωρή ενός σπιτιού και τις ανέσεις ενός πολυτελούς ξενώνα, οι… Εποχές είναι µια διαφορετική πρόταση διαµονής, η οποία αξίζει τα χρήµατά σας, καθώς ενδείκνυται κυρίως για µεγάλες παρέες και οικογένειες, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι τα ανεξάρτητα δωµάτια δεν διατίθενται και σε ζευγάρια που αναζητούν την αυθεντική ευρυτανική φιλοξενία. Ο «Χειµώνας», ένα παλιό διώροφο αρχοντικό του 19ου αιώνα (250 τ.µ.), µε 4 διπλά άνετα υπνοδωµάτια και 1 µονό –το καθένα µε δικό του µπάνιο–, προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις (δωρεάν Wi-Fi, πλυντήριο, πλήρως εξοπλισµένη κουζίνα, τραπεζαρία, amenities) και µπορεί να φιλοξενήσει µέχρι 10 άτοµα. Μας εντυπωσίασαν οι διακοσµητικές λεπτοµέρειες, τα περίτεχνα ταβάνια, οι εικαστικές πινελιές, τα καλόγουστα mountain style έπιπλα και οι επιλεγµένες αντίκες, ενώ το φιλόξενο σαλόνι µε το τζάκι και η κουκλίστικη τραπεζαρία σε στυλ γαλλικής εξοχής µας έβαλαν σε παρεΐστικη διάθεση! Στην ίδια λογική, σε πιο µοντέρνες όµως γραµµές, κινούνται οι νεόκτιστες πέτρινες µεζονέτες «Άνοιξη» και «Καλοκαίρι» (110 τ.µ., µε 8 ευρύχωρα υπνοδωµάτια και άνετους κοινόχρηστους χώρους, φιλοξενούν από 4-7 άτοµα), την ώρα που το «Φθινόπωρο», ένα ανεξάρτητο studio, αναδεικνύεται σε ένα ροµαντικό καταφύγιο για… δύο! Tip: Μας άρεσε το πρωινό που σερβίρεται στο Villaggio café-mezé στην πλατεία του χωριού, καθώς και το φυλασσόµενο υπόγειο parking!!!
Κορυσχάδες, τηλ. 22370 23675, www.epoches-karpenisi.com

3.Monte Bianco
Λιβάδι, Αράχωβα
Στην Αράχωβα έρχονταν από µικρές για τις χειµερινές τους διακοπές... Θυµούνται το σπίτι τους πάντα ανοιχτό σε φίλους και γνωστούς και όλους να γίνονται µια µεγάλη παρέα! Πέρασαν τα χρόνια και τώρα πλέον, ως η «ψυχή» του δικού τους πέτρινου... χωριού, του Μonte Bianco Villas, προσφέρουν αυθεντική φιλοξενία σε όσους αναζητούν την ατµόσφαιρα ενός πολυτελούς εξοχικού µε τις παροχές ενός ξενοδοχείου. Αν και τόσο διαφορετικές µεταξύ τους, τη Σουζάνα, την Πέννυ και την Εβελίνα τις ενώνουν οι αναµνήσεις και η αγάπη τους για τον τόπο, αλλά και το γεγονός ότι εδώ έχουν βρει το δικό τους προσωπικό καταφύγιο, ένα... ορµητήριο που, πέρα από το έντονο nightlife και την κοσµοπολίτικη ατµόσφαιρα, καλύπτει κάθε διαφορετική τους ανάγκη... αποσυµπίεσης από τους ρυθµούς της καθηµερινότητας. Για ηρεµία, ευεξία και χαλάρωση, αλλά και µια πληθώρα εναλλακτικές δραστηριότητες, που δεν εξαντλούνται στο σκι, το επιβλητικό φυσικό τοπίο του ελατοσκέπαστου Παρνασσού αναδεικνύεται στο τέλειο σκηνικό διακοπών!
3ο χλμ. ΕΠ.Ο. Αράχωβας - Αγόριανης, Λιβάδι, τηλ. 22670 31704, κιν. 6946 008244, www.montebiancovillas.gr

4. Άρωμα Δρυός
Μέτσοβο
Γνωστό και πέρα από τα στενά όρια του Μετσόβου, το Άρωµα Δρυός Eco & Design Hotel είναι από τα boutique hotels που προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Στην καρδιά του οικισµού (απέχει µόλις 3' από την κεντρική πλατεία), αποτελεί «ωδή» όχι µόνο στην πέτρα και στο ξύλο, µε τα οποία είναι εξολοκλήρου «ντυµένο», αλλά και στην αυθεντική φιλοξενία. Τα 12 country style δωµάτιά του (ξεχωρίσαμε την Οξιά και τη Βελανιδιά) και οι 4 σουίτες του (αγαπηµένη µας είναι η Ερυθρελάτη), µε την υπογραφή του αρχιτέκτονα Μάνου Καρπούζη, εκτός του ότι αναδίδουν άρωµα... δρυός, έχουν καταφέρει να παντρέψουν την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια µε τις σύγχρονες ανέσεις και το παραδοσιακό ύφος! Με ονόµατα εµπνευσµένα από τα βουνά της περιοχής, γήινες ζεστές αποχρώσεις, τζάκια και µπαλκόνια µε θέα στην οροσειρά της Πίνδου, δίνουν κάθε φορά την αίσθηση πως είστε φιλοξενούµενοι σε σπίτι. Δωµάτια φιλοτεχνηµένα µέχρι την τελευταία λεπτοµέρεια, όπως τα χειροποίητα παλιά µοτίβα που απεικονίζονται, καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας για χαλάρωση (Coco-Mat στρώµατα, µοντέρνα µπάνια, Αpivita amenities, τηλεοράσεις LG, δωρεάν Wi-Fi).

5. Moni Emvasis
Μονεμβασιά
Ένα υπέροχο παλιό αρχοντικό αναστηλώθηκε µε υποδειγµατικό τρόπο και µετατράπηκε πριν έναν χρόνο σε ένα πολυτελές boutique hotel. Μόλις ελάχιστα µέτρα από τη µόνη Έµβαση (µοναδική είσοδο) του Κάστρου ανακαλύψαµε µια ανάσα πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής που ανεβάζει τα standards της διαµονής εντός Τειχών. Αυτή άλλωστε ήταν και η επιθυµία των ιδιοκτητών Νεκταρίας και Δηµήτρη Καρούνη, να προσφέρουν ό,τι πιο ποιοτικό στους εκλεκτούς καλεσµένους τους. Με ονόµατα εµπνευσµένα από το… µύθο της Καστροπολιτείας, οι τρεις κοµψές και ευρύχωρες (25 τ.µ.-40 τ.µ.) σουίτες ξεχωρίζουν στα σηµεία. Στη Μοnemvasia µάς εντυπωσίασε το µπάνιο µε τα φλωρεντινά πλακίδια, στη Βyzantine junior suite, το περίτεχνο τζάκι που δεσπόζει στο χώρο, ενώ στη σουίτα Μυρτώο, οι παραδοσιακές µονεµβασιώτικες ξύλινες στέγες, τα κοµψά έπιπλα και τα µοντέρνα φωτιστικά Philippe Starck! Με άνετους χώρους, θολωτές καµάρες και ανεµπόδιστη θέα από τα ιδιωτικά µπαλκονάκια, δεν θέλαµε να τις αποχωριστούµε ούτε λεπτό! Στα συν, το εστιατόριο Χρυσόβουλο και το bar που λειτουργεί στο ίδιο κτήριο.

www.bookingolasena.gr 
SOURCE : TRAVEL STYLE 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate