Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Δειτε ποιά είναι η πιο ευτυχισμένη πόλη του πλανήτη !


Πλούτος, σταθερότητα και παντελής απουσία διακρίσεων. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της πόλης η οποία έχει την τύχη να κατοικείται από τους επιτυχημένους πολίτες του πλανήτη.
Ο λόγος για τη Σεούλ που, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας της εταιρείας Arcadis, είναι η πιο «ευτυχισμένη» πόλη του κόσμου.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Business Insider – παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας της Arcadis – η Σεούλ έχει όλα όσα χρειάζεται ένας πολίτης για να θεωρηθεί ευτυχισμένος: Είναι πλούσια, υγιής, χωρίς εγκλήματα και διακρίσεις, αλλά πάνω απ’ όλα φροντίζει τους πολίτες της.
Για να καταλήξει η Arcadis στην πιο… ευτυχισμένη πόλη του πλανήτη, συγκέντρωσε, συνέκρινε και αξιολόγησε τους βασικότερους (οικονομικούς και μη) δείκτες 100 μεγάλων πόλεων. Και το αποτέλεσμα φέρει, τελικά, το όνομα της Σεούλ.
Μεταξύ των κυριότερων δεικτών που αξιολογήθηκαν, συμπεριλαμβάνονται και οι κάτωθι:
- Εισοδηματική ανισότητα
- Εγκληματικότητα
- Εκπαίδευση
- Συνθήκες εργασίας
- Ισορροπία εργασίας – προσωπικής ζωής
- Υγεία
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Arcadis, η απόφαση της κυβέρνησης της Νοτίου Κορέας να δώσει προτεραιότητα στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και την εκπαίδευση των κατοίκων της πρωτεύουσας.
«Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νοτίου Κορέας περιλαμβάνει ακόμη πολιτικές τόνωσης της ‘αστικής ταυτότητας’ της Σεούλ, ώστε να ισχυροποιηθεί το κύρος και η ανταγωνιστικότητά της σε διεθνές επίπεδο, αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της», εξηγεί η Arcadis.
«Με 139 έργα σε 13 περιφέρειες, η κυβέρνηση προωθεί τη μεταμόρφωση της Σεούλ σε μια ασφαλή, ζεστή και ονειρική πόλη, μακριά από τον εφιάλτη της ρύπανσης που την ταλάνιζε για χρόνια», τονίζεται ακόμη.
«Με οδηγό τις πολιτικές τόνωσης της οικονομικής της ανάπτυξης, η Σεούλ μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον μια περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμη πόλη», προσθέτουν οι αναλυτές της Arcadis. 
insider.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate