Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Απόκριες 2016

Απόκριες 2016: Εσείς πού θα… καρναβαλιστείτε φέτος ;












Η πιο χαρούμενη και ξέφρενη εποχή του χρόνου έφτασε και πάλι... το τριήμερο 13-14 και 15 Μαρτίου χιλιάδες «κολομπίνες», «κλόουν» και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας θα πλημμυρίσουν τους δρόμους σκορπώντας το κέφι!
Από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα στηθούν φαντασμαγορικές καρναβαλικές παρελάσεις, όπου μικροί και μεγάλοι θα φορέσουν τα αποκριάτικα τους και θα περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς!
Σχεδιάστε από τώρα την αποκριάτικη απόδραση σε ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας:
Πάτρα... η πρωτεύουσα του Καρναβαλιού!
2249979
Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη τηςΕλλάδας, φημίζεται για το καρναβάλι της, το κέφι, τη διασκέδαση της. Το περίφημο Πατρινό καρναβάλι αριθμεί περισσότερα από 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου και οι εορταστικές εκδηλώσεις διαρκούν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα. Οι εκδηλώσεις σε όλη την πόλη περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κρυμμένο θησαυρό, καρναβάλι των μικρών, θέατρα δρόμου, εκθέσεις και φυσικά τις μεγάλες παρελάσεις το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Οι Γιορτές τελειώνουν με την τελετή λήξης στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.
Ξάνθη για ξεφάντωμα μέχρι το πρωί
1184673
Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι έχει να επιδείξει μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη μουσική, το χορό και το θέατρο, εκθέσεις με εικαστικό ή άλλο περιεχόμενο, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών. Στη διάρκεια των δύο αυτών εβδομάδων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη της Ξάνθης συρρέουν σπουδαίοι καλλιτέχνες για συναυλίες. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό στα Βαλκάνια. Ο θεσμός κλείνει με την καρναβαλική παρέλαση και το έθιμο της καύσης του ομοιώματος του Τζάρου.
Το ενετικό καρναβάλι στο Ναύπλιο
Το περίφημο Αναπλιώτικο Καρναβάλι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτό του ενετικού καρναβαλιού. Εσείς δεν έχετε παρά να χαζεύετε το υπέροχο Μπούρτζι, των πολύχρωμο χαρτοπόλεμο... φορέστε μια μάσκα ανακατευτείτε στο μπουλούκι του κόσμου με κατεύθυνση τη πλατεία Συντάγματος και το κάψιμο του καρνάβαλου στο Μεγάλο δρόμο.
Ρέθυμνο... γιατί οι Κρητικοί ξέρουν
Τα κούλουμα, η κρητική καντάδα αλλά και το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού είναι μερικά από τα έθιμα που αναβιώνουν στο Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι. Μην παραλείψετε την επίσκεψη στην Παλιά Πόλη και στο Παλιό Λιμάνι.
Read more: http://www.newsbomb.gr/bombplus/travel/ellada/story/670402/apokries-2016-eseis-poy-tha-karnavalisteite-fetos#ixzz42ltfaSXP


Tαξιδέψτε με www.bookingolasena.gr

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate