Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη απόδραση στην Βιέννη!

Τα Χριστούγεννα έρχονται και όλοι ψάχνουμε για έναν προορισμό ο οποίος θα μας συναρπάσει και θα μας βγάλει από την ρουτίνα της καθημερινότητας! Μία πολύ καλή και αρκετά.. οικονομική απόδραση για τις γιορτές είναι και η πρωτεύουσα της Αυστρίας Βιέννη !! Μια πόλη η οποία με την "αυτοκρατορική" της ιστορία (αλλά και την σύγχρονη) μπορεί να σε κάνει να ονειρευτείς και να ζήσεις μια τελείως διαφορετική εμπειρία.Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή!



Η Βιέννη είναι το οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο της Αυστρίας και βασίζεται στον τουρισμό σε μεγάλο ποσοστό, για αυτό και οι υπηρεσίες και οι δραστηριότητες που θα βρείτε εκεί φέτος τα Χριστούγεννα θα σας αφήσουν υπέρ-ευχαριστημένους! 

Ας μπούμε όμως στο ψητό με διάφορες πληροφορίες για την πόλη και με ένα γεμάτο προτάσεις πρόγραμμα φτιαγμένο από εμάς! 

 Ξεκινάμε με το πιο σημαντικό για κάποιον που ταξιδεύει σε μια ξένη χώρα και δεν είναι άλλο από τις μετακινήσεις. Υπάρχει το Μετρό, το οποίο διανύει όλη την πόλη και ο αντίστοιχος χάρτης που μπορείς να προμηθευτείς με πληροφορίες γύρω από τις γραμμές του, αλλά και τα ταξί που κάνουν την ζωή όλων πιο εύκολη. Η Βιέννη είναι χωρισμένη στις λεγόμενες District που ουσιαστικά είναι τμήματα της πόλης αριθμημένα, τα οποία βοηθούν πολύ όποιον δεν ξέρει την πόλη! Ενδεικτικά στην District 1 είναι το κέντρο της ιστορίας της Βιέννης, ενώ στο 2 θα βρείτε τον Δούναβη και το κανάλι του αλλά και την διάσημη ρόδα της Βιέννης.


Φτάνοντας λοιπόν στην μαγική πόλη της Βιέννης και αφού έχεις τακτοποιηθεί στο ξενοδοχείο σου, θα βγείς για την απαραίτητη βόλτα για να γνωριστείς με την πόλη! Τι καλύτερο από ένα Cafe της Βιέννης λοιπόν; Στα Coffee House της Βιέννης μπορείς να βρείς ένα πολύ ζεστό και κομψό περιβάλλον και να απολαύσεις την φημισμένη Βιεννέζικη σοκολάτα αλλά και την καταπληκτική παραδοσιακή κουζίνα της. 


Αφού τελειώσεις την σοκολάτα σου ή ακόμα και το φαγητό σου, δεν πρέπει να χάσεις καιρό και οφείλεις να επισκεφθείς την Όπερα της Βιέννης, ένα εκθαμβωτικό κτήριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής με άπειρες εκδηλώσεις και δρώμενα, κυρίως γύρω από την κλασική μουσική με την οποία η Βιέννη είναι άρρικτα συνδεδεμένη. Άλλωστε, μιλάμε για την πρωτεύουσα της κλασικής μουσικής. με τους Μότσαρτ και Μπετόβεν να αναδεικνύονται μέσα στην Βιέννη όπου και συνέθεσαν πολλά από τα μεγάλα τους έργα.

Επόμενη μέρα λοιπόν και το πρόγραμμα σίγουρα περιλαμβάνει επίσκεψη σε κάποιο από τα πολλά μουσεία της πόλης,αλλά και στον ιστορικό ναό του Αγ.Στεφάνου που βρίσκεται στην καρδιά της Βιέννης, για τον οποίο θα αφήσω την εικόνα χωρίς κανένα άλλο σχόλιο. 



Τα μουσεία που μπορείς να επισκεφθείς ποικίλουν ανάλογα με το ενδιαφέρον του καθενός και ικανοποιούν ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα! 





Μουσεία Ιστορίας

Vienna Clock Museum



Μουσεία Τέχνης

Kαι επειδή τα μουσεία μπορεί να κουράσουν τους μικρούς μας φίλους; Τι καλύτερο από μια βόλτα στο "Prater", ένα ψυχαγωγικό πάρκο που υπάρχει στην πόλη και έχει ένα από τα σήματα κατατεθέν της πόλης, την ρόδα που σου χαρίζει την απίστευτη εμπειρία πανοραμικής θέας της Βιέννης.





Αν αυτό δεν φτάσει, τότε ο Ζωολογικός κήπος της πόλης σίγουρα θα αποζημιώσει τις απαιτήσεις και των μικρών αλλά και των.. ενηλίκων! Πρόκειται για έναν ζωολογικό κήπο από τους παλαιότερους στην Ευρώπη, που μπορεί να χαρίσει ανέμελες στιγμές σε όλους,καθώς σε αυτόν μπορείς να συναντήσεις από Αφρικάνικους ελέφαντες μέχρι πάντα και κοάλα! 



Οι επιλογές για φαγητό είναι απεριόριστες, καθώς στα καφέ συναντάς και  την παραδουσιακή κουζίνα της πόλης, ενώ μπορείς να γευματίσεις και σε ειδικούς χώρους και bar που διαθέτουν τα μουσεία! Αυτό που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα, είναι το κρασί της Αυστριακής πρωτεύουσας αλλά και τα στρούντελ μήλου!


Υπάρχουν τόσα πολλά να πεις για την Βιέννη που δυστυχώς δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα άρθρο ή σε μια παρουσίαση! Αποτελεί εμπειρία ζωής μια επίσκεψη στη συγκεκριμένη πόλη! Το σίγουρο είναι πως παραμένει εδώ και χρόνια ένας προορισμός που έχει να δώσει πάρα πολλά στον επισκέπτη, της ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών που όλα της τα στοιχεία αναδεικνύονται στο 100% !!!

Για περισσότερες λεπτομέρειες και κρατήσεις  www.bookingolasena.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate